Tips voor het doen van healthy boodschappen

Het klinkt je vast bekend in de oren: je bent aan het proberen om weer een paar kilo kwijt te raken. Juist de supermarkt is dan een plaats waar je bewuste keuzes moet maken. In de supermarkt wordt je immers verleid door allerlei lekkere (ongezonde producten) Welke boodschappen kies ik wel, en belangrijker misschien wel, welke boodschappen laat ik links liggen? In deze blog een aantal tips die je helpen om bewuste keuzes te maken.

Kies voor vers

Probeer in de supermarket zoveel mogelijk voor vers te gaan. Dat betekent dat je het midden van de supermarkt zoveel mogelijk moet overslaan. Hier staan doorgaans de meest ongezonde producten. Vaak vind je hier verpakte kruidenmixen (met veel suiker), ongezonde sauzen, borrelnootjes, dike koeken en meer van dit soort ongezonds. Vooraan de supermarkt daarentegen vindt je de veel meer gezonde producten als groente en fruit, vlees en vis. Wist je trouwens dat steeds meer mensen hun boodschappen laten bezorgen? Ook verse producten kun je tegenwoordig veilig en vertrouwd online bestellen. Dit is bijvoorbeeld ook mogelijk met een maaltijdbox als Hello Fresh.

Bekijk de etiketten goed

Het is heel belangrijk dat je weet wat je koopt. Bestudeer de boodschappen dus goed in de supermarket. Sommige producten worden mooi verpakt. Een koekreep kan bijvoobeeld doen voorkomen dat het super goed voor je is. Maar als je het etiket goed bestudeerd zie je maar wat snel dat hier ongelooflijk veel suikers in zitten. Kijk dus altijd op het etiket en beslis op basis daarvan of je het product meeneemt. Laat je niet verleiden door de buitenkant.

Maak een duidelijk boodschappenlijstje

Een laatste tip is misschien heel voor de hand liggend. Toch vergeten veel mensen het. Maak altijd een duidelijk boodschappenlijstje en spreek met jezelf af welke boodschappen wel, en welke niet in jouw mandje belanden. Zo voorkom je dat je in de winkel weer eens verleid wordt door een lekker ongezond product. Nog beter: ga nadat je gegeten hebt naar de supermarkt. Dan heb je geen honger, en zullen er ook minder ongezonde boodschappen in je winkelwagen vallen.

Profiteer van korting op je boodschappen bij Albert Heijn

Wil je niet door al het lekkers verleid worden in de supermarkt? Shop je boodschappen dan gewoon online! Bijvoorbeeld bij Albert Heijn. Zij hebben ruim 27.000 producten online op voorraad. Wanneer je vandaag voor 12 uur bestelt heb je het morgen al in huis. Het wordt bezorgd, of je haalt het zelf op bij een pick up point. Handig toch? In de Albert Heijn webwinkel vind je regelmatig aantrekkelijke acties waarbij je de boodschappen ook nog eens gratis bezorgd krijgt.