Het leasen van een kassasysteem voor de horeca

Dat een goed kassasysteem onmisbaar is in de horeca weet iedereen. Waar echter veel mensen tegenaan hikken is de prijs om zo’n systeem aan te schaffen. Juist in deze onzekere tijden is het doen van investeringen een stap die veel ondernemers niet willen of kunnen nemen.

Net zoals auto’s, bedrijfswagens en grote machines kun je een kassasysteem voor de horeca ook leasen. Dit werkt kostenbesparend en kan de bedrijfsvoering een stuk efficiënter maken. Er zijn diverse mogelijkheden op dit gebied, en het is dan ook raadzaam om goed te overleggen met de aanbieder van het leasecontract wat de beste optie is. 

Mogelijkheden

Een goed kassasysteem voor de horeca dat op maat is gemaakt voor de zaak is een investering die zichzelf terugverdient. Door een intuïtief te bedienen systeem, waarbij de gerechten en prijzen ingevoerd zijn, bespaar je tijd en geld. Daarnaast kan het kassasysteem voor de horeca gekoppeld worden met de andere systemen in de zaak en kan er een back-up worden gemaakt. 

Voordelen van leasen

Een van de voordelen van een leasecontract is dat er geen investering hoeft te worden gedaan. Daardoor blijft het werkkapitaal beschikbaar voor het betalen van de vaste lasten en dergelijke.

Daarnaast staan de maandelijkse kosten vast, waardoor de ondernemer weet waar hij of zij aan toe is. Bijkomend voordeel daarbij is dat er ook geen reparatiekosten betaald hoeven te worden als er iets stuk gaat. Deze zijn voor de leasemaatschappij. 

Het leasen van een kassasysteem voor de horeca is veel voordeliger dan het afsluiten van een lening of een andere manier van financiering. Ook zijn er geen beperkingen: je kunt het gehele bedrag voor het kassasysteem voor de horeca financieren via de leasemaatschappij. 

Tip: Kassasysteem horeca: kies de kassa die bij jou past

Kosten

Een veel gehoorde klacht is dat leasen duur is. Dat is echter niet het geval bij een kassasysteem voor de horeca. Deze zijn al beschikbaar vanaf 25 euro per maand. Uiteraard is de hoogte van het bedrag wel afhankelijk van de opties en mogelijkheden die nodig zijn. 

Zo zijn er kassasystemen voor de horeca die compleet zijn met monitor met touchscreen en kassalade, een pin-terminal en een bonnenprinter. Het systeem is desgewenst uit te breiden met een draagbaar en draadloos pin-apparaat en een klantendisplay zodat de klant kan zien wat hij moet betalen. 

Conclusie

Voor startende ondernemers en horecazaken die willen digitaliseren, maar onvoldoende kapitaal hebben om een kassasysteem voor de horeca aan te schaffen is leasen een goede optie. Diverse bedrijven bieden demonstraties van de mogelijkheden aan, sommige zelfs volledig online. Op die manier hoeft niemand heen en weer te reizen wat veel tijd kan kosten. Daarnaast bieden zij hulp op afstand voor als de horecaondernemer nog vragen heeft of tegen problemen aanloopt.