Top 10 meest smaakvolle kruiden

Kruiden bevatten voedingsstoffen die de gezondheid op unieke manieren verbeteren. Sommige bieden de ontstekingsremmende voordelen van aspirine, terwijl andere de kracht hebben om ongezonde bacteriën te bestrijden. Begin vandaag nog met het toevoegen van deze kruiden aan uw recepten!

Basilicum

Wanneer u een dosis ibuprofen of aspirine neemt, blokkeren deze medicijnen een enzym om ontstekingen te verminderen. Onderzoek toont aan dat de oliën in basilicum het vermogen hebben om deze zelfde enzymen te blokkeren. Naast de frisse, knapperige smaak die het aan voedsel toevoegt, levert basilicum vitamine K, vitamine A, ijzer en calcium.

Gebruik: Beleg pizza met verse basilicumblaadjes vlak voor het bakken, voeg ze toe aan sandwiches, of snijd de blaadjes in dunne plakjes en strooi ze over verse plakjes tomaat met zout en peper.

Cilantro

Cilantro is een veelgebruikt ingrediënt in de Mexicaanse keuken, en de felgroene bladeren en zaden zijn anti-bacterieel. Onderzoek wijst uit dat cilantro een stof bevat die salmonella doodt, een belangrijke oorzaak van door voedsel overgedragen ziekten.

Gebruik: Voeg verse korianderblaadjes toe aan salsa, taco’s, dipsausjes, salades en noedels.

Bieslook

Met zijn scherpe smaak is het geen verrassing dat bieslook uit dezelfde groep van alliums en kruiden komt als uien en knoflook. Ze bevatten verbindingen die werken als antioxidanten om het risico op kanker te verminderen.

Gebruik: Voeg gehakte bieslook toe aan roerei, pastasalades, aardappelsalades, of aan Griekse yoghurt voor groentedip.

Tip: Kruiden en Specerijen Kopen | Online Goedkoop Bestellen

Dille

Dille heeft anti-bacteriële eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van knoflook. Het kan ook helpen beschermen tegen vrije radicalen en de kankerverwekkende stoffen die in grillrook zitten. Dit maakt dille een ideaal kruid om te gebruiken bij al het voedsel dat u van plan bent te grillen.

Gebruik: Strooi gehakte dille over vis, rundvlees, of gesauteerde groenten. Het kan gebruikt worden in omeletten, of door komkommersalade en tonijnsalade geroerd worden.

Munt

Munt is vooral bekend om zijn vermogen om het spijsverteringsstelsel te kalmeren, waardoor het nuttig is bij gastro-intestinale aandoeningen, zoals prikkelbare darm syndroom. Het levert ook mangaan, vitamine A, en vitamine C.

Gebruik: Voeg gehakte munt toe aan fruitsalade, of druppel een paar blaadjes in je favoriete bessen smoothies. Het is ook een goede smaakmaker voor rund- en lamsvlees.

Oregano

Onderzoek toont aan dat oregano het hoogste gehalte aan antioxidanten heeft van alle kruiden, en het overtreft ook veel fruit en groenten. Eén analyse toonde aan dat het 4 keer de hoeveelheid antioxidanten bevat die in bosbessen wordt gevonden.

Toepassingen: Voeg oregano toe aan zelfgemaakte marinara saus of tomatensoep. Strooi gehakte bladeren over pizza, en stoof bundels oregano stengels in soepen en stoofschotels.

Peterselie

Vaak een garnering, voedzame peterselie moet worden toegevoegd aan uw eten, niet uw bord. Peterselie levert vitamine A, vitamine C, en foliumzuur. Net als dille kan peterselie’s antioxiderende werking kankerverwekkende stoffen, zoals die in grillrook, tegengaan.

Gebruiken: Roer gehakte peterselie door pastasalades, koude bonensalades, of tonijnsalade. Meng het door gemalen rundvlees voor het maken van hamburgers, of strooi het over soepen en stoofschotels voor het opdienen.

Rozemarijn

Niet ver achter oregano, behoort rozemarijn ook tot een groep van kruiden met de hoogste hoeveelheid antioxidant activiteit. Verschillende studies tonen aan dat het de ziekteverwekkers kan bestrijden die voedselziektes veroorzaken, zoals Listeria.

Gebruik: Voeg gehakte rozemarijnblaadjes toe aan marinades voor gegrild vlees en groenten, of strooi wat over groenten voor het roosteren. Laat stengels van rozemarijnblaadjes sudderen in soepen en stoofschotels.

Salie

De oliën in salie blijken ontstekingen te verminderen, wat vaak voorkomt bij mensen met reumatoïde artritis en astma. Het is ook rijk aan vitamine K, een belangrijke vitamine voor de gezondheid van de botten.

Tip: Online Biologische kruiden en specerijen kopen

Gebruik: Voeg fijngehakte salie toe aan kipsalade, of aan tomatensaus. Voeg een paar blaadjes salie toe aan vis en groentepakketjes voor het grillen.