Waar moet een goede barista aan voldoen?

Het is niet makkelijk om een goede barista te worden. Er zijn nog steeds veel restaurants die heerlijk eten serveren, maar waar de koffie simpelweg niet van goede kwaliteit is. Dat wil je jouw gasten niet aan doen, zeker niet nu steeds meer mensen waarde hechten aan een goede bak koffie na het avondmaal. In dit artikel vertellen we jou meer waar een goede barista allemaal aan moet voldoen

Nauwkeurigheid is het belangrijkst!

Zoals dat eigenlijk met alles is, is nauwkeurigheid en precisie ontzettend belangrijk. Hiermee bedoelen we uiteraard ook consistentie. Elke kop koffie zal op dezelfde temperatuur water gezet moeten worden, dezelfde sterkte, dezelfde crema etc. Dat is eenvoudig wanneer je één bakje koffie moet zetten, maar wordt een stuk lastiger wanneer je snel veel bakjes koffie moet zetten.

Alleen barista’s met veel ervaring kunnen alles op gevoel doen. Wanneer je als barista pas net begint, is het beter om volume en temperatuur constant te meten om consistentie te waarborgen

Waar kun je een barista workshop volgen?

Het kan slim zijn om jouw barista’s naar een cursus, training of workshop te sturen. Op deze manier krijgen ze meer kennis over koffie en daarnaast ontwikkelen ze al snel een passie voor koffie. Er worden behoorlijk wat barista workshops aangeboden, maar niet iedere workshop is van goede kwaliteit. Probeer daarom altijd goed te kijken bij welke instantie je de workshop gaat volgen.

Ondanks dat workshops en cursussen behoorlijk duur kunnen zijn, is het een goede investering in je bedrijf. Meer weten? Breng dan eens een bezoek aan deze website met een overzicht met alle barista workshops.